Home / archiefcentraal / eerste stop wereldreis ralda turkije

eerste stop wereldreis ralda turkije

Ralda uit Raalte heeft in Turkije de Nederlandse cultuur flink gepromoot. Er werd gedanst, muziek gemaakt, gezongen en natuurlijk was er tijd voor fotoshoots. De Turken stonden in de rij om op de foto te gaan met een danseres in Volendams, Sallands of Raaltes kostuum.

Een reis met Ralda is altijd hartstikke gezellig. Toen in Turkije bijvoorbeeld de eerste dag de parade niet doorging, stonden veel andere groepen treurig te kijken, maar Ralda niet. Dansers en muzikanten van Ralda stonden met z’n allen Nederlandse liedjes te zingen onder een partytent. Deze en andere belevenissen worden altijd bijgehouden en gebundeld in een prachtig verslag, zodat alle deelnemers een mooie herinnering hebben.

In Nederland brengt Ralda vooral dansen uit de rest van de wereld op het toneel, inclusief de soms exotische kostuums. Als ze naar het buitenland reizen laten ze juist de Nederlandse dansen zien. Dat vinden ze in het buitenland hartstikke leuk om naar te kijken. Maar wat wil je ook met een podium vol bijvoorbeeld Volendamse, Staphorster, Sallandse of Raaltese (Joapikstug) kostuums: dat is één grote ansichtkaart.

Ben je benieuwd naar de avonturen van Ralda, zou je wel een keer mee op reis willen of zou je juist wel internationaal willen dansen? Kijk dan eens op www.ralda.nl of volg Ralda op Facebook. De groep heeft dansgroepen vanaf 4 jaar en twee orkesten waar iedere muzikant terecht kan.

Lees ook

Decemberactie van Gastvrij Wijhe weer van start

WIJHE – De stempelkaarten worden uitgedeeld; de inleverbussen staan klaar. De decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.