duurzaam marienheem met energiewedstrijd op weg naar bewustwording

Daarom is de commissie  begin 2013 begonnen met het plaatsen van prikkelende stellingen en handige tips in het plaatselijke informatieblad en op de website marienheemonline.nl. Ook is er in 2014 een succesvolle omruilactie van gloeilampen naar led-lampen georganiseerd.

In 2015 is het idee opgevat om een energiewedstrijd op te starten in het  dorp. Mariënheem is daarbij opgedeeld in twintig kleine buurten die onderling de strijd aan gaan om in 2016 zo veel mogelijk energie te besparen. De bedoeling van de wedstrijd is om met de naaste buren op een leuke manier actief te zijn om energie te besparen.

De officiële aftrap van de energiewedstrijd was in oktober 2015. De buurt die in 2016 procentueel de meeste energie bespaart, is de winnaar. Maar uiteindelijk is heel  Mariënheem winnaar, want de kennis en kunde van het besparen wordt met iedereen gedeeld. Zo is de ontwikkeling van het energieverbruik van de afgelopen jaren besproken. Overal zijn – met voorrang – slimme meters geplaatst zodat de dorpsbewoners beter zicht hebben op hun eigen energieverbruik. En dit jaar volgen nog geregeld bijeenkomsten van Duurzaam Mariënheem met Buurkracht om informatie te verstrekken over diverse manieren van energiebesparing.

In januari was er een informatiemarkt van diverse bedrijven en konden Mariënhemers een warmtebeeld-camera gebruiken om eventuele energielekken in hun huis op te sporen. Alles om de buurten te ondersteunen in hun energiebesparingdrift.

De informatieverstrekking geschiedt via buurkracht.nl/marienheem. Mariënhemers kunnen zich hierop aanmelden en worden zodoende op de hoogte gehouden. Ook kunnen ze via deze site hun energieverbruik zelfs op uurniveau aflezen. Dit alles in een beveiligde omgeving.

Begin 2017 wordt de buurt die de energiewedstrijd wint in het zonnetje gezet en beloond met een mooie prijs waar de buurtgenoten met elkaar van kunnen genieten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.