duizenden padden en kikkers gered van platte dood

De overzet-acties van padden bij Onder de Gelder en bruine kikkers bij de Kletterstraat zijn een succes te noemen dankzij de inzet van een grote groep, zeer betrokken vrijwilligers.

Bij Onder de Gelder gingen begin april massaal de padden aan de wandel tijdens een aantal warme en vochtige nachten (1600 stuks); bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Bij de Kletterstraat trokken juist de bruine kikkers in meerderheid naar het water (1900 stuks). Het aantal was hier zelfs drie keer zo groot als vorig jaar.

Ook veel slachtoffers
Naast alle overgezette dieren zijn er in het hele traject Onder de Gelder vanaf de Raalterweg tot voorbij Groot Koerkamp ongeveer 520 verkeersslachtoffers geteld. Bij de Kletterstraat waren het circa zeventig dode dieren over een afstand van ongeveer honderd meter.

Het is volgens de actiegroep dan ook van groot belang is dat er vaste keerwanden en tunnels komen op beide locaties. Vrijwilligers bij Onder de Gelder zijn al dertig jaar actief om honderden dieren tijdens de trek over te zetten naar het water. De dieren moeten daarnaast ook weer terug over de weg naar hun overwinteringsgebied. Dit gebeurt gespreid in het jaar, maar niet zonder gevaar door het steeds drukker wordende verkeer, zeker bij Onder de Gelder.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.