dik twintig boetes bij verkeerscontrole raalte en deventer

Een van de voertuigen die op de controleplaats werd binnengebracht was een trekker met oplegger (zie foto). De afstand van de uitstekende lading tot de stootbalk was te groot waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan bij een kop-staartaanrijding.

De bestuurder kreeg proces-verbaal, de Officier van Justitie bepaalt de hoogte van de boete. Die zal aanzienlijk zijn. Het transport werd stilgelegd. Door anders te beladen, maar daardoor vaker te moeten rijden, had een boete voorkomen kunnen worden.

De bestuurder van een snorfiets in Deventer blies daarnaast een F-indicatie. Uitslag van de ademanalyse was 515 ug/l. Het kwam de bestuurder op een proces-verbaal en mededeling bij het CBR te staan. Het betekent een veplichte LEMA-cursus voor de drankrijder.

De politie vorderde tijdens de controle ook nog een rijbewijs in. Dit, omdat de bestuurder nog een boete van 996 euro had open staan.

Verder werden boetes uitgedeeld voor onderstaande zaken:
Niet dragen autogordel (9)
Overschrijding maximum snelheid met meer dan 15 km/u in bebouwde kom (5)
Vasthouden telefoon tijden rijden (4)
Onverzekerd voertuig (1)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.