degradatie twente kan toch effect hebben op eagles

Met het terugzetten van FC Twente zal in eerste instantie Willem II het meest blij zijn. De Tilburgers blijven daarmee namelijk in de Eredivisie, ongeacht de uitslagen van de twee nog te spelen play-off duels tegen NAC.

Ook De Graafschap kan profiteren van de straf voor Twente. Als Willem II namelijk wint van NAC, zijn ook de Superboeren verzekerd van nog een jaartje Eredivisie, ongeacht hun resultaat tegen Go Ahead Eagles in de play-off finale.

Het gedegradeerde Cambuur kan óók nog in de Eredivisie blijven wanneer Willem II en De Graafschap sterker blijken dan respectievelijk NAC en Eagles.

Effect voor Eagles?
Go Ahead Eagles kan niet direct profiteren van de sanctie voor FC Twente. Toch heeft het wel effect op de Deventenaren. Dat is echter afhankelijk van diverse factoren. Dat zit zo:

Wanneer Willem II haar eerste wedstrijd met ruime cijfers weet te winnen van NAC, kan De Graafschap het in het tweede duel tegen Go Ahead Eagles rustiger aan gaan doen. Immers zijn zij ook zeker van lijfsbehoud bij winst van Willem II (over twee wedstrijden). En de kans dat Willem II een flinke voorsprong weggeeft is niet heel groot.

Hoewel Willem II zelf niet meer afhankelijk is van haar play-off duels, kan de rivaliteit tussen de ploeg uit Tilburg en die uit Breda er toch voor zorgen dat de Tricolores willen winnen. Dat zou dan in het belang van Eagles zijn. Immers, als Willem II de eerste pot al verliest, zal De Graafschap volle bak geven om handhaving te bewerkstelligen.

Het is een beetje als-als-als-denken, maar het kan in de voetballerij allemaal meespelen. We gaan het zien op donderdag 19 en zondag 22 mei.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.