de hei op met een wandeling door het boetelerveld

Er is voor iedereen wat te zien en te beleven tijdens de voorjaarsexcursie. In het open natuurgebied van Boetelerveld zijn prachtige watervogels te spotten. Om ze nog beter te kunnen zien, neemt de gids van IVN Raalte deelnemers mee naar het observatiescherm bij het Grote Rietgat. Ook kunnen deelnemers met een grote telescoop over het veld turen en gaan zij op zoek naar alle kleuren die de natuur in Boetelerveld te bieden heeft.

Tijdens de wandeling kunnen er zomaar Brandrode runderen op het pad lopen. Zij helpen met het beheer van de heide. Speciaal voor kinderen zijn er tijdens de excursie leuke puzzelopdrachten. Na afloop is er alle gelegenheid om gezellig na te praten met een hapje en een drankje. Wil je ook deelnemen aan deze excursie? Zet de datum in uw agenda en neem je stevige wandelschoenen en verrekijker mee!

Het Boetelerveld
Het Boetelerveld is het enig overgebleven natte heidegebied in Salland. Een uniek gebied voor Nederland, met veel bijzondere planten en dieren, zoals de nachtorchis, brede orchis, het melkviooltje en Brandrode runderen. Het is dan ook niet voor niets benoemd als Natura2000 gebied. Natura2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden om de achteruitgang van planten- en dierensoorten te keren. Landschap Overijssel is eigenaar en beheerder van het Boetelerveld.

Het beginpunt op zondag 22 mei om 10.00 uur is de parkeerplaats achter de Schoonheetenseweg 19 (te herkennen aan de IVN-vlag). De wandeling is gratis voor leden van Landschap Overijssel en IVN. Niet leden betalen €1,50 per kind en €3,00 per volwassene. Aanmelden kan via ivnraalte@gmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.