de graafschap hooligans weer op vrije voeten

Dat meldt RTV Oost.

Onmiddellijk na de wedstrijd braken in en buiten het stadion relletjes uit. Het duel eindigde in 1-1, waardoor Go Ahead Eagles promoveerde naar de eredivisie en De Graafschap waarschijnlijk terug moet naar de Jupiler League. Spelers van de club uit Deventer werden op het veld belaagd door supporters.

Vijftien aanhoudingen
De politie hield buiten het stadion in totaal vijftien supporters aan. Zeven werden er in de loop van de middag weer vrijgelaten. Zij hadden zich onder meer schuldig gemaakt aan het gooien van vuurwerk.

De overige acht, verdacht van openlijke geweldpleging, brachten de nacht in de cel door. Na verhoor werden ze vandaag naar huis gestuurd.

Nog meer arrestaties verwacht
De politie verwacht de komende tijd nog meer arrestaties. “Deze fans die tot nu toe werden aangehouden, werden buiten het stadion gearresteerd”, aldus een woordvoerster. “Op basis van televisiebeelden verwachten we nadrukkelijk nog meer mensen aan te houden die zich op het veld misdroegen.”

Tot nu toe hebben er nog geen spelers van Go Ahead Eagles aangifte gedaan van mishandeling. De politie verwacht echter dat dit nog wel gebeurt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.