conferentie als liefde een zorg wordt in wijhe

In ons land worden ongeveer 200.000 ouderen jaarlijks geconfronteerd met een vorm van ouderenmishandeling. Het kan hierbij gaan om een opzettelijke vorm van mishandeling. Uit de praktijk blijkt echter dat ook mishandeling als gevolg van overbelaste mantelzorgers, ook wel ontspoorde zorg genoemd, veelvuldig voorkomt, en landelijk gezien, zelfs is toegenomen.

De gemeente Olst-wijhe wil samen met vrijwilligers en/of professionals een actieplan maken voor een gezamenlijke aanpak rondom ontspoorde zorg en ouderenmishandeling. Het gaat hierbij in het bijzonder om het versterken van de samenwerking tussen vrijwilligers en professionals en het gezamenlijk doorbreken van het taboe rondom ‘Ontspoorde (mantel)zorg’.

De aanwezigen krijgen tijdens de interactieve conferentie informatie over de problematiek. Naast de gemeente nemen ook de externe partners van de gemeente, Kadera en Mindfit, deel aan het gesprek.

Aanmelden
De werkconferentie wordt gehouden op donderdag 2 juni van 13.00 tot 16.30 in het gemeentehuis in Wijhe (Raadhuisplein 1). Aanmelden kan tot en met maandag 30 mei door een e-mail te sturen naar Natasja van Deurzen: n.van.deurzen@olst-wijhe.nl.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.