cda lanceert pleister actie voor meer geld voor n35

Met de actie lobbyt de partij ook voor de aanpak van de N36 en N50. 

Het CDA maakt zich zorgen om de plannen voor de aanpak van wegen en spoor tot 2030. De Haagse coalitie van VVD en PvdA probeert het budget hiervoor op te hogen naar 10 miljard, maar dat geld gaat voornamelijk naar wegen in de randstad.

“Er ligt inmiddels een lijst van projecten, maar wegen buiten de randstad ontbreken. Het wordt tijd dat Den Haag verder gaat kijken dan alleen de randstad en dat ook de N35, N36 en N50 worden toegevoegd aan de landelijke MIRT agenda”, stelt CDA Overijssel.

Pleister
Het CDA is van mening dat het geluid veel sterker wordt als ook de inwoners van Overijssel zich laten horen. Daarom is ze gestart met een publieksactie. “Het concept is simpel. Plak een pleister achterop je auto en maak een (leuke) foto en deel de foto (openbaar) met de hashtag #pleistervoorN35N36N50 op Twitter Facebook of Instagram. We gaan alle foto’s verzamelen en die bieden we half juni aan, richting Den Haag.”

Het CDA wil laten zien dat niet alleen de politiek belang hecht aan veilige en vlotte Overijsselse wegen, maar dat dit ook door de inwoners in Overijssel belangrijk word gevonden.

Specifieke knelpunten
Woordvoerder Verkeer Susan Faal: “Er lopen drie Rijkswegen door onze provincie die ook van groot belang zijn voor bijvoorbeeld de verbinding naar Noord en Oost Europa. De wegen worden drukker en daardoor onveiliger, voor automobilisten en ook voor fietsers. Het budget van de provincie is beperkt en de wegen zijn ook een verantwoordelijkheid van het Rijk. We hebben het dan vooral over kruispunt Raalte in de N35, Knooppunt Beerze in de N36 het kruispunt N50/N307 bij Kampen. Het wordt tijd dat Den Haag ook prioriteit geeft aan de wegen in Overijssel. Met deze actie willen we een Overijssels geluid laten horen richting Den Haag.”

Tot half juni
Het CDA heeft half juni een afspraak met vertegenwoordigers uit Den Haag. Woordvoerder Verkeer Christiaan Schrijver: “We hopen dat tegen die tijd zoveel mogelijk auto’s in de provincie rondrijden met een pleister achterop om te laten zien dat veilige en vlotte wegen in Overijssel voor de inwoners van Overijssel heel belangrijk zijn!”

Meer informatie over de actie is ook te vinden op staging2.ikrijdmeteenpleister.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.