burgerinitiatief heeten start petitie tegen taalschool

Op de facebookpagina komen we niet echt veel sympathisanten tegen. Maar dat kan ook komen dat we geen ‘vriend’ zijn. In de openbare tijdlijn zien we wel aanhangers van het idee van de petitie.

En we treffen tegenstand aan: “Iemand (of iemanden) uit Heeten probeert onder de naam van Burgerinitiatief Heeten te voorkomen dat kinderen van het nog te realiseren AZC in Raalte straks taalles krijgen op de Bernadetteschool…..bah, ik zou bijna blij zijn niet meer in Heeten te wonen. Ik kan GEEN ENKELE reden bedenken waarom je hun petitie zou moeten tekenen. Kinderen zou je nooit en nergens het recht op onderwijs mogen/moeten/willen ontzeggen.”

Tekst en uitleg
Burgerinitiatief Heeten op hun facebookpagina geeft tekst en uitleg: “Het blijkt een lastige kwestie om aan te tonen dat er te weinig draagvlak is onder de Heetenaren voor de taalschool voor AZC kinderen in de st. Bernadetteschool…. (terwijl wij inmiddels wel een indicatie hebben waaruit we hardop durven roepen dat zeker 95% van de belanghebbende Heetenaren tegen dit idee van de gemeente Raalte is; met een kleine nuance dat men er wél voor is om mensen in nood te helpen!)…

We lopen ertegenaan dat mensen zich aan de ene kant, zo het lijkt, niet voldoende op de hoogte (willen?) stellen van de materie waardoor het onduidelijk blijft wat er zich nu, maar vooral op langere termijn allemaal gaat afspelen in de gemeente Raalte (de taalschool is slechts het topje van de ijsberg mbt oorzaak/gevolg AZC in Raalte) waardoor het voor velen een “ver van mijn bed show” blijft en men niet “in actie komt”…. , en aan de andere kant lopen we ertegenaan dat veel mensen hun eerlijke stem in het openbaar niet (durven?) laten horen. voorbeeldje: we krijgen wel een heleboel “prive” berichten” van mensen die zich voornamelijk “tegen” uitspreken, en “in de straat’ zijn de mensen de je spreekt ook tegen… maar het lijkt alsof mensen het van elkaar niet willen weten dat men tegen is! (is het moraal en de sociale controle onder de Heetenaren dan zo tegenstrijdig met “wat men echt denkt”???

Het kan niet waar zijn dat dit een belemmering is om uit te spreken waar je nu wel of niet voor staat!). Dus nogmaals onze oproep om kort maar krachtig te reageren op deze facebookpagina, of door middel van een mailtje naar de VVD fractie van de gemeente Raalte, alexanderkreule@gmail.com, die het nut en noodzaak ook inziet en zich ook buigt over het verschijnsel “hoe krijgen we mandaat van de Heetense bevolking” om dit plan van de gemeente Raalte af te wijzen in het college. Probeer u te richten op de raadsleden van de gemeente Raalte; laat weten dat u het een slecht plan vindt, en probeer dit logischer wijze te onderbouwen.

Dit kunt u doen door een simpele mail te sturen naar de gemeente Raalte: u vind de raadsleden op deze pagina: https://staging2.raalte.nl/samenstelling-gemeenteraad richt u zich voornamelijk op de raadleden en niet op de wethouders!!! Rinus Hoogeslag is een Heetenaar die ook in de raad zit: zijn emailadres: rinushoogeslag@gbraalte.net Wellicht dat u uw mail met daarin uw bezorgdheid aan hem kunt richten. met een duidelijke titel zoals “tegenstem taalschool Heeten”.

Nogmaals; het gaat nooit vanzelf: als wij als Heetenaren nu geen actie ondernemen, Neemt het college van de gemeente Raalte als vanzelfsprekend aan dat de Heetenaren akkoord gaan met het plan. Wij zijn inmiddels een aantal WOB verzoeken aan het voorbereiden om de onderste steen naar boven te krijgen m.b.t. de beweegredenen van de gemeente Raalte. We hopen dat we op uw steun kunnen rekenen!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.