burger initiatief heeten staakt actie petitie blijft online

Raalte wil kinderen van het komende AZC naar de basisschool in Heten sturen, waar ze taalonderwijs kunnen volgen. De Sint Bernadetteschool heeft ruimte over, waardoor de kinderen van vluchtelingen er een eigen ruimte kunnen krijgen.

Burger Initiatief had aangekondigd in te spreken op de politieke avond over het AZC vorige week dinsdag. Ook kondigde de club aan een WOB-procedure te starten om te onderzoeken of het de gemeente niet vooral te doen was geld te verdienen met het AZC. Daarbij maak je gebruik van de wet op het openbaar bestuur (wob) om stukken ter inzage te krijgen die een overheid openbaar moet maken, maar dat niet zelf actief gedaan heeft.

Bij de gemeente is tot op heden geen WOB-verzoek binnengekomen. En onder de tien insprekers op de raadspleinsessie was Burgerinitiatief niet vertegenwoordigd. Op de Facebookpagina van de club is de verklaring te lezen:

“Mensen, we hebben inmiddels vrij heftige reacties ontvangen… DAAROM STOPPEN WIJ MET DEZE CASUS…. (dachten we dat we de grens hadden bereikt… dan blijkt er altijd nog wel iemand te zijn die een NOG minder relevante reactie kan geven … en dan houden we het netjes!)

Wij houden de online petitie nog online… blijft u vooral stemmen! 
We willen dat de raadsleden een gedragen en realistisch advies gaan uitbrengen naar het college van B&W van Raalte… 
Hiervoor hebben deze mannen en vrouwen draagvlak nodig!

We staan nog steeds volledig achter ons streven om ook de kleine (politieke) kwesties meer in het daglicht te brengen… 
Wij vinden het altijd relevant dat u zich uitspreekt voor of tegen een politiek besluit…

Nu, meer dan ooit, is het belangrijk om uw stem te laten horen en te laten gelden! in welke context dan ook!

Helaas blijken we in Nederland momenteel in een situatie belandt dat je gewoon niet meer normaal een mening kunt uitten…. what’s next? een soort van gedachtepolitie? 
Het is voor ons erg moeilijk om te accepteren dat mensen in een dermate “kader” denken over wat “goed en slecht” is… dat men geen enkel respect of inlevingsvermogen meer heeft in een mening van iemand anders… en dat het eigen idealisme prevaleert boven zaken als realisme en logisch denken…

Deze mensen zijn in onze optiek een groot gevaar voor zaken als Vrijheid van Meningsuiting en voor het vrije leven dat we (nog wel) doen in Nederland en waarvoor wij al generaties lang, keihard, hebben moeten vechten… het lijkt erop alsof we op sommige vlakken weer terug keren naar de middeleeuwen!

Uw vrijheid is zeker niet meer vanzelfsprekend zo het lijkt… 
Daarom: teken de petitie en laat weten dat u inspraak wilt hebben op de plannen van onze overheid..”

De initiatiefnemer van Burger Initiatief is anoniem. Je kunt via de Facebookpagina – ook anoniem – een petitie tegen de taalschool ondertekenen. Burger Initiatief zegt dat er in Heeten vermoedelijk grote weerstand is tegen de komst van de taalschool, maar dat de meeste mensen zich niet durven laten horen. De petitie, met alleen een ‘tegen’-optie is inmiddels 102 keer getekend. Burger Initiatief heeft zichzelf een drempel van 200 opgelegd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.