bijzonder orgelconcert in basiliek heilige kruisverheffing raalte

Arjan Breukhoven (1962) studeerde orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan dit conservatorium studeerde hij tevens piano, zang, improvisatie en koordirectie.

Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 500 concerten en diensten als organist, pianist en als dirigent in vele landen binnen West-Europa, Oost-Europa en Australië. Hij concerteerde o.a. in Engeland, Finland, Frankrijk, België, Rusland, Italië, Duitsland en Oostenrijk. Daarnaast geeft hij talloze concerten in eigen land.

Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van verschillende grote koren. Hij is in 2008 onderscheiden met de ‘Draaginsigne in zilver’ namens het hoofdbestuur van de Protestantse Kerk in Nederland wegens zijn verdiensten binnen de kerk.

Als pianist en als organist heeft hij een eigen stijl van improviseren ontwikkeld. Hij heeft aan zo’n 200 cd/dvd-producties meegewerkt, waaronder de zeer gewaardeerde serie improvisatie Cd’s, maar ook bijzondere piano solo cd’s.

Als componist is hij bekend door zijn composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Hij is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs. Hij speelt klassiek maar ook improvisaties.

De ontvangst is vanaf 19.00 uur, het concert begint om 19.30 uur. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar à €10, tot 12 jaar €5.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.