azc eerste jaar 700 daarna 950 vluchtelingen

Jasper Guldemond van Gemeentebelangen: “We vinden dat er een zo breed mogelijk draagvlak voor het AZC moet zijn. En we constateren ook een gevoel van onzekerheid. Met deze tussenstap lijken we daarin tegemoet te komen.” Gaat het goed in dat eerste jaar, dan zal dat gevoel van onzekerheid ook weg zijn.

Gemeentebelangen dient het amendemant in samen met het CDA en de SP, die sowieso al voor 950 asielzoekers was. D66 ondersteunt het amendement, maar wel in combinatie met het voorstel tot andere particuliere initiatieven. Voor een raadsmeerderheid maakt dat overigens niet uit.

De VVD vindt 700 geen substantiele wijziging en zegt: ‘dit voorstel laat nog steeds ruimte voor 950’. Wim Tutert van de VVD zei afgelopen weekend bij RTV Raalte dat het aantal van 400 vluchtelingen, het getal dat de VVD steeds als maximum noemde, geen absoluut getal is.

Arie van der Wilt van de PvdA weet nog niet zo zeker of hij voor het amendement van Gemeentebelangen stemt. Eigenlijk wil hij wel gelijk naar opvang van 950 vluchtelingen. “Maar het zou een prachtig resultaat zijn als we raasdsbreed de steun voor het amendement van Gemeentebelangen krijgen”

Tunnel
Een tunnel onder de weg door voor een veiliger oversteek – zoals Burgerbelangen en D66 bepleiten – kan niet op een raadsmeerderheid rekenen. Jasper Guldemond daarover: “Wat ons betreft garandeert die tunnel helemaal geen grotere veiligheid.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.