avondje op de fiets voor het hospice in raalte

De Avondetappe is één van de fietstochten die wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de Stichting Duurzaam Onderweg. Het zijn tochten met een lage drempel, want de organisatie houdt rekening met zowel de racefietser (70 kilometer) als de recreatieve fietser (35 kilometer).

“Eigenlijk kun je constateren dat het tochten zijn voor de liefhebber. De één maakt er een trainingsrit van en de ander doet het juist lekker rustig aan om meer te genieten van de prachtige omgeving in Salland. Wat ze samen delen, is de passie voor het fietsen”, vertelt Herman Nijland, enthousiast bestuurslid van de Stichting Duurzaam Onderweg.

De organisatie is voor dit jaar een samenwerking aangegaan met Hotel Restaurant De Zwaan. Het etablissement is start- en finishlocatie, maar heeft tevens het initiatief genomen om voor 7,50 euro een pastamaaltijd aan te bieden. Wie van tevoren energie wil tanken voor de te fietsen kilometers, is welkom vanaf 17.00 uur, maar moet dit wel bij de voorinschrijving aangeven.

De start van de Avondetappe is tussen 18.00 en 19.00 uur. De voorinschrijving voor de Avondetappe is inmiddels geopend via staging2.stichtingduurzaamonderweg.nl, maar belangstellenden kunnen zich ook op de avond zelf inschrijven. De kosten bedragen 5 euro en leden van de NTFU krijgen een korting van een euro.

Hospice
De opbrengst van de Avondetappe gaat dus naar het Hospice in Raalte dat onder de verantwoordelijkheid valt van Stichting De Cirkel. Deze vrijwilligersorganisatie biedt hulp aan mensen in de laatste levensfase, zowel bij mensen thuis als in het Hospice.

“Hoewel er wordt gewerkt met vrijwilligers, is er natuurlijk altijd geld nodig om de gasten passende zorg te kunnen bieden”, geeft Nijland nog maar eens aan hoe belangrijk de extra geldstromen zijn voor het Hospice.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.