aspergefestival de weerd in oosterse sferen

In een decor van Chinese lampen, paraplu’s en kleurrijke draperieën wordt een andere wereld geschapen. “Het wordt weer een feestje voor iedereen en wij willen met dit spektakel oost en west verbinden met gemixte recepten, kruiden, geuren en goederen uit vijf verschillende Oosterse landen”, aldus Jeroen de Weerd. Voor het groots opgezette spektakel-feest heeft De Weerd bijvoorbeeld een container vol met bamboe, bedrukt textiel, paraplu’s en grote Aziatische pararols uit het buitenland geïmporteerd.

Natuurlijk staat de Sallandse Asperge centraal maar ditmaal is het toch anders dan andere jaren. Meer kleur, meer spektakel meer bijzondere zaken en een nieuwe aanpak. De Sallandse asperge verdient immers een bijzondere plaats op de menu’s van restaurants en zeker op de tafels thuis. Zelfs op de camping en in de tuin kan iedereen smullen van deze lekkernij, de Sallandse Asperge laat zich heerlijk bereiden op de barbecue en in de wok.

De Zwaan uit Raalte serveert op het Aziatische Pasar Malam plein bijzondere gerechtjes zoals asperge velouté met taugé, Oosterse roerbak en andere geheimzinnige proeverijen. Firma Korbeld bloemen en decoraties laat betoverende tropische vogels ‘Iron Birds’ zien in een prachtig landschap en tientallen leveranciers uit wijde omgeving showen hun ‘specialiteiten en aparte smaken’. Bakker Jorink bakt zijn specialiteiten weer lekker bruin en iedereen vertoeft in een muzikale sfeer met tropische drankjes en aangename klanken.

De organisatie verwacht op beide dagen een paar duizend bezoekers. Iedereen kan het gratis Asperge Spektakel 2016 bezoeken en er is een ruime parkeerfaciliteit voor auto’s, fietsen en e-bikes voor handen. Trouwens, men kan een flinke collectie ‘olde brommers kiek’n’ uit de jaren 50, 60 en 70. En er is nog veel meer te zien aan de Nieuwe Deventerweg 34 te Raalte.

Het geheel overdekte spektakel is geopend gegeven op zaterdag 28 mei van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 29 mei start het tropische feest om 11.00 uur en eindigt het om 16.00 uur. Ook is er gedacht aan de kleinste bezoekers en aan mensen met een rolstoel. Kortom, een smakelijk gezellig uitje voor het hele gezin.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.