acht jonge statushouders met begeleiders in woning in olst

De jongeren (15 tot en met 17 jaar) zijn voornamelijk afkomstig uit Eritrea, Syrië en Afghanistan.

Vanaf 1 juli worden de jongeren geplaatst in twee woongroepen met twee pedagogische begeleiders.

“Rust, structuur en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen met hulp van aanwezige begeleiding: daar gaat het om”, laat de gemeente Olst-Wijhe weten.

“De insteek is dat deze tieners de kans krijgen een gewoon, alledaags leven te leiden waarvan onderwijs, een sociaal netwerk, sport en werk onderdelen zijn. Het is de bedoeling dat de kinderen na het bereiken van de achttienjarige leeftijd in de gemeente Olst-Wijhe blijven wonen. Zij tellen ook mee bij het aantal statushouders dat de gemeente Olst-Wijhe jaarlijks moet opvangen (taakstelling).”

Meer informatie
De direct omwonenden zijn persoonlijk uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op donderdagavond 2 juni. Andere belangstellenden zijn ook welkom. Iedereen kan tussen 19.30 en 20.30 uur binnenlopen bij ABC de cirkel (Huize Westervoorde) aan de Koningin Wilhelminastraat 1 en eventuele vragen stellen aan medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe, de vertegenwoordigers van Futureforce en de pedagogische begeleiders.

Op staging2.trias-groep.nl/futureforce/ staat meer informatie over de opvang en begeleiding van de jonge vluchtelingen door Futureforce

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.