aandacht voor thuissituatie op dag van de beroerte

Elk jaar krijgen ongeveer 46.000 mensen een beroerte. Vanuit de zorg is er veel aandacht voor de zichtbare gevolgen hiervan. Eenmaal thuis lopen patiënten en hun naasten echter vaak tegen veel onbegrip en onkunde aan. Zeker omdat onzichtbare gevolgen vaak niet direct wordt herkend als hersenletsel. Tijdens de Dag van de Beroerte op 10 mei wil InteraktContour op haar locatie de Hees in Raalte daarom aandacht schenken aan het thema ‘Samen verder’. Wat volgt er na ziekenhuisopname en revalidatie, wanneer de patiënt en zijn naaste(n) het zelf thuis moeten gaan redden?

Hoe herken je hersenletsel?
“Hoe herken je hersenletsel? Dit is een vraag die we veel krijgen. ”, vertelt Gerald Tempelman, medewerker bij InteraktContour . “Turf eens hoe vaak je ‘ja’ zegt: Vaak moe? Sneller geprikkeld? Geheugenproblemen? Moeite met taal? En was er al eens sprake van een beroerte, ongeluk of hersenoperatie? Dat hoeft niet eens per se recent te zijn. Het zijn juist ook deze veranderingen die veel relaties onder druk zetten. Niet alleen met de eigen partner, maar ook met het hele sociale netwerk.”

Programma in Raalte
Gelukkig is er nog veel mogelijk. Tijdens de Dag van de Beroerte kunnen bij InteraktContour in Raalte de mogelijkheden worden verkend. Cliënten delen hun ervaringen. Professionals staan klaar om vragen te beantwoorden en samen met de bezoekers te kijken naar stappen die gezet kunnen worden om weer verder te komen in het leven. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Kijk op staging2.interaktcontour.nl/dagvandeberoerte om te zien waar InteraktContour nog meer te vinden is op de Dag van de Beroerte.

InteraktContour
InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning.

Cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. InteraktContour biedt daarvoor behandeling, begeleiding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maatschappelijke Ondersteuning Raalte; raalte@interaktcontour.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.