950 vluchtelingen in raalte moet 400 worden

Bovengenoemde punten zijn de twee belangrijkste in een serie van liefst zes amendementen die de fracties gezamenlijk hebben ingediend om het collegevoorstel te wijzigen. Ook Burgerbelangen zou de amendementen steunen.

Naast wijzigingen op het gebied van het aantal op te vangen vluchtelingen en de locatie van de taalschool – daarvoor wordt momenteel de school St. Bernadette in Heeten onderzocht – stellen de fracties nog een aantal wijzigingen voor.

Zo zouden de voorwaarden rondom opzegging van de overeenkomst met het COA moeten worden gewijzigd en zou een verleninging van de overeenkomst geen automatisme moet lijken.

Veiligheid
Ook op het gebied van veiligheid willen VVD, Lokaal Alternatief en Burgerbelangen aanpassingen. Ze willen dat het college taken die niet of door minder mensen kunnen worden uitgevoerd door de komst van het azc, worden ingevuld door particuliere partijen op kosten van het COA.

Geld
Tot slot willen de genoemde fracties voorkomen dat de extra gelden die de gemeente jaarlijks zal ontvangen door de komst van het AZC gebruikt worden in de lopende begroting als dekking, maar naar de algemene reserve moeten. Ze willen dat het college hiervoor bij de begrotingsbehandeling met voorstellen te komt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.