zelfverzekerd de examens in met studiecoach raalte

Leerlingen hebben vaak slechts ’het overlezen van de lesstof’ als enige studievaardigheid, zo stelt Katja Janssen van Studiecoach Raalte. “Maar er bestaan veel verschillende manier om te leren en bovendien bestaat de beste manier om te leren niet. Voor iedereen is een andere manier de beste manier om te leren.” Best handig om te weten welke manier het beste bij de leerling past.

Passie
“Mijn passie ligt bij leren, ontwikkeling en groei. Als docent op het voortgezet onderwijs mag ik dagelijks werken met kinderen, pubers en jongeren en dat geeft mij heel veel plezier en energie. Sinds februari dit jaar heb ik Studiecoach Raalte opgericht”, zegt Katja enthousiast.

Studiecoach Raalte is kleinschalig, persoonlijk en betrokken. Een eigen praktijk aan huis voor leerlingen uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs die behoefte hebben aan extra ondersteuning op onder andere het gebied van leren-leren, plannen, concentratie en begrijpend lezen. Ook biedt Studiecoach Raalte ondersteuning aan leerlingen met motivatie- en werkhoudingsproblemen. Daarnaast is er de brugklastraining TOPSTART en zijn er examentrainingen.

Plezier in school
Het doel van Studiecoach Raalte is dat leerlingen zelf grip, betere resultaten en vooral weer het plezier in school krijgen. Het uitgangspunt is om de leerling op weg te helpen naar het zelfstandig maken van zijn of haar huiswerk.

Katja: “In plaats van ‘ik kan het niet’ kun je jezelf ook afvragen ‘wat moet ik nog leren?’ en in plaats van ‘het lukt mij toch niet’ kun je ook denken ‘welke andere strategie kan ik toepassen?’. Dit zijn zomaar voorbeelden van een andere mindset die ik leerlingen wil meegeven.”

Maatwerk
Iedere leerling is uniek, daarom biedt Studiecoach Raalte elke leerling maatwerk. Op woensdagmiddag 11 mei begint een nieuwe brugklastraining TOPSTART en in de maand april is er op zaterdagen examentraining.

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kun je kijken op de website: staging2.studiecoachraalte.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.