yora rienstra sluit tour drukt haar snor af in raalte

Yora Rienstra won in 2009 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze staat bekend om haar droogkomische liedjes, ijzersterke mimiek en oorspronkelijke gedachtenspinsels. Op vrijdag 22 april speelt ze in het HOFtheater in Raalte voor de allerlaatste keer haar derde avondvullende voorstelling ‘Drukt haar snor’.

Yora Rienstra verhaalt in ‘Drukt haar snor’ over een bijzondere vorm van moederschap, “Ik ben nu twee jaar mede-moeder en er is een nieuwe wereld opengegaan. Ik ben op zoek naar mijn functie als moeder van een kind dat door mijn vrouw is gebaard. Wie ben ik in die situatie en hoe ziet mijn kind mij?” De vragen die Rienstra in het dagelijks leven tegenkomt zijn dankbaar materiaal voor haar voorstelling.

Met een klein kindje thuis en een echtgenote die te kampen heeft met hormonale schommelingen, heeft Yora inmiddels behoorlijk wat begrip gekregen voor de man die richting de keuken roept: “ben even sigaretten halen!”, en niet meer terugkomt. Maar ja, ze rookt niet.

Yora Rienstra is bij het grote publiek bekend van commercials van de Rabobank en haar persiflage van Jeanet van Boer Aad (Boer zoekt vrouw) in De Wereld Draait Door. Ook had ze haar eigen radioprogramma: ‘Ha! Die Yora’, elke zondagavond op Radio 2 en is ze nu op zaterdag en zondag tussen 14:00 en 16:00 uur te horen met Sander de Heer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.