workshop duurzaam en gelukkig leven in t natuurlijk huus

We leven in één van de welvarendste landen ter wereld. Maar er is een probleem: De ecologische voetafdruk van Nederland is ongeveer drieënhalf keer van wat de aarde kan opbrengen. Een verdere groei van de welvaart heeft steeds minder invloed op ons geluk, terwijl deze groei wel een steeds grotere impact heeft op onze planeet. Waarom blijven we ons dan richten op meer welvaart en kiezen we niet bewust voor meer geluk? Kun je bescheidener en duurzamer leven en gelukkig zijn? Hoe kan ik gelukkiger worden? Welke kenmerken van ons gedrag zorgen zowel voor een duurzame als een gelukkige levensstijl?

Programma: Wat gaan we doen?
Veel mensen vinden duurzaamheid belangrijk, maar zijn bang dat ze daardoor minder gelukkig zullen zijn. Herken jij je daarin? Er wordt vaak gedacht dat een duurzaam leven en een gelukkig leven niet samen gaan. Maar is dit wel zo? Michiel laat op een heldere wijze zien dat een duurzaam en gelukkig leven hand in hand gaan.
-Waar word jij gelukkig van?
-Wetenschap van geluk
-Big five
-Dankbaarheidsoefening
-Mindfulnessoefening
-Mijn belangrijkste doelen

Tijdens de workshop wordt er op luchtige manier stilgestaan bij de betekenis van geluk voor de deelnemers. Er is veel ruimte voor gesprek, reflectie, humor en oefeningen om betekenis van geluk voor jou te ontdekken. Tevens wordt er ingegaan welke kenmerken van een duurzaam leven ook bijdragen aan een gelukkig leven.

Aanmelding: mhobbelt@gmail.com

Over Michiel Hobbelt
Michiel Hobbelt behaalde een Master Sociale Psychologie aan de UvA. Hij is tijdens zijn studie geïnteresseerd geraakt in duurzaamheid. Tot zijn spijt werden vooral de technische oplossingen serieus genomen om duurzaamheidsproblemen het hoofd te bieden. Gedragsverandering kreeg nauwelijks een plaats binnen de vakken. Als masterstage organiseerde Michiel een symposium over Geluk waar niet alleen drie professoren spraken, maar ook drie Tweede-Kamerleden, waaronder Femke Halsema. Na zijn studie werkte hij voor geluksprofessor Ruut Veenhoven, één van de sprekers. Hij richtte het trainingsbedrijf Duurzaam Geluk op en geeft sindsdien trainingen, workshops en lezingen over het leren om gelukkig te zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.