wolters je ziet nu dat ik wekelijks mijn backies gek maak

“Ik begon lekker”, vertelt een blije Randy Wolters na afloop van Go Ahead Eagles – NAC. En dat is wel eens anders geweest dit seizoen, zo weet de vlugge buitenspeler zelf ook. “Ik merk aan mezelf dat ik me heb hervonden de laatste weken. Precies op tijd. Dat is lekker.” Wolters doelt op het feit dat de play-offs om promotie naar de Eredivisie voor de deur staan. In die wedstrijden moet het gebeuren voor Go Ahead Eagles dat een ijzersterke serie heeft neergezet. In de laatste tien duels werd er niet verloren en werd zes keer de nul gehouden. 

“Sinds Hans de Koning er is is er iets ontstaan”, vertelt Wolters over de ommekeer die sinds de trainerswissel is ontstaan. Wat dat ‘iets’ precies is weet Wolters niet in woorden te omschrijven, maar het feit dat iedereen met een rood-geel tricot aan goed in zijn vel zit en de relaxte sfeer in het team zijn volgens Wolters twee belangrijke ingrediënten van de succesformule van zijn trainer.

En die formule heeft De Koning niet voor het eerst weten op te stellen. Met FC Volendam was hij tot tweemaal toe dicht bij promotie naar de Eredivisie. Voor Wolters persoonlijk is vertrouwen het sleutelwoord. “Mijn contact met Hans is alsof we elkaar al jaren kennen. Hij geeft me een bepaald vertrouwen. Dat heb ik nodig, je ziet dat ik nu wekelijks m’n ‘backies’ gek maak en dat is waarom ik naar Deventer ben gekomen”, aldus de buitenspeler. 

Tijd voor het echte werk

Natuurlijk is de sterke serie die Go Ahead Eagles heeft neergezet goed voor het zelfvertrouwen van het team en is de competitie op een uitstekende manier afgesloten. Maar Wolters weet ook dat het echte werk er nu pas aankomt. Uitgerekend tegen Wolters’ oude club VVV treedt Go Ahead Eagles aan in de play-offs om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. “Een speciale wedstrijd voor mij”, geeft Wolters toe. “Ik heb het daar twee jaar reuze naar m’n zin gehad en ik ken veel jongens daar die ik een warm hart toedraag. Het wordt super leuk om tegen ze te spelen, maar ik ga het ze zo vervelend mogelijk maken. Het is wel weer eens tijd voor een feestje in Venlo voor mij”, lacht de aanvaller. 

Klein Feyenoord op de tribunes

Dat feestje zullen de supporters uit Deventer dan zeker mee gaan vieren. Volgens Wolters verdient het publiek in de Adelaarshorst de promotie naar de Eredivisie ook echt. “Qua supporters horen ze zeker in de Eredivisie”, stelt hij om zichzelf vervolgens te verbeteren: “Als je puur kijkt naar supporters, dan denk ik dat ze zelfs in de top vijf van de Eredivisie horen. Ik noem het altijd ‘klein Feyenoord’. Hoe het Legioen achter Feyenoord staat zo doen ze dat hier bij ons ook. Ze zijn kritisch als dat nodig is, maar dat zou ik ook zijn. Als ik in Deventer woonde en ik had een normale baan dan zou ik ook gewoon op de tribune zitten te schreeuwen. Dat is mooi hoe dicht de supporters bij de club staan.” 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.