Home / archiefcentraal / vvd raalte gooit geld over de balk voor linkse hobbys

vvd raalte gooit geld over de balk voor linkse hobbys

Een pilot die bijna 80.000 euro gaat kosten. Een pilot waarin 35 gezinnen en twee kinderdagverblijven in acht weken het gebruik van wasbare luiers kunnen testen om de bewustwording van afvalscheiding te vergroten en de afvalberg te verkleinen.

“Wij kunnen ons niet vinden in een dergelijk groot bedrag voor een in onze ogen klein duurzaamheidsproject. Een totale begroting van anderhalve ton voor een aantal luierpakketten en een promotiecampagne is wat ons betreft niet reëel en dus onacceptabel. Omgerekend komt dit neer op bijna 2.500 euro per kind dat een wasbare luier zal gaan dragen”, zegt Emiel Gerner namens de VVD.

“We hebben begrip voor duurzaamheidsinitiatieven en de noodzaak om de afvalberg te verkleinen, maar op deze wijze met gemeenschapsgeld smijten vinden wij in de huidige tijd van bezuinigingen op allerlei andere terreinen een absurde gang van zaken.”

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.