vvd raalte gooit geld over de balk voor linkse hobbys

Een pilot die bijna 80.000 euro gaat kosten. Een pilot waarin 35 gezinnen en twee kinderdagverblijven in acht weken het gebruik van wasbare luiers kunnen testen om de bewustwording van afvalscheiding te vergroten en de afvalberg te verkleinen.

“Wij kunnen ons niet vinden in een dergelijk groot bedrag voor een in onze ogen klein duurzaamheidsproject. Een totale begroting van anderhalve ton voor een aantal luierpakketten en een promotiecampagne is wat ons betreft niet reëel en dus onacceptabel. Omgerekend komt dit neer op bijna 2.500 euro per kind dat een wasbare luier zal gaan dragen”, zegt Emiel Gerner namens de VVD.

“We hebben begrip voor duurzaamheidsinitiatieven en de noodzaak om de afvalberg te verkleinen, maar op deze wijze met gemeenschapsgeld smijten vinden wij in de huidige tijd van bezuinigingen op allerlei andere terreinen een absurde gang van zaken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.