Home / archiefcentraal / video wijhese veer bij scheepswerf in hasselt

video wijhese veer bij scheepswerf in hasselt

Honderden keren per week, duizenden keren maand, tienduizenden keren per jaar; het Wijhese Veer weet de weg over de IJssel tussen Wijhe en Veessen. Maar deze week is het pontveer flink uit koers gevaren. RTV Oost bracht een bezoek aan het tijdelijk onderkomen.

Vanochtend in alle vroegte werd het pontje bij scheepswerf Bodewes in Hasselt op een reparatiedok gehesen. De hele week wordt er groot onderhoud aan het pontveer verricht, nadat het blauw-witte vaartuig eerst zelfstandig de IJssel en het Zwarte Water was afgevaren.

Geen stress
“Altijd weer een spannende week”, zegt eigenaar Bert Keukenkamp van het Wijhese Veer. “Maar het valt nu mee met de stress, alles lijkt goed te gaan hier.” Met alles doelt hij onder meer op het reviseren van de motor, het plaatsen van een nieuw dashboard en het vervangen van de slijtstrippen onder de kleppen.

Tijdens het onderhoud wordt het Wijhese Veer vervangen door een pontje uit Limburg. Datzelfde gebeurde vorig week met het Olster Veer en zal ook volgende week gebeuren met het veer in Genemuiden. Ook die pontjes liggen een week in dok bij Bodewes in Hasselt.

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/_zmIaSR4vMg”]

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.