verenigingen slaan hun slag op finaleavond hart voor salland

Dat de leden van Rabobank Salland betrokken zijn bij de verenigingen en stichtingen blijkt wel uit de 37.515 stemmen die door ruim 7.652 leden (33%) werden uitgebracht. Ook dit jaar zijn er weer meer stemmen uitgebracht dan vorig jaar.

Omdat Rabobank Salland voor deze actie 150.000 euro uit het coöperatief dividend beschikbaar stelde, betekent dit dat een stem 4 euro waard is. Tijdens de avond leidde Esther Stumpf de 600 aanwezigen door de drie categorieën Cultuur, Sport en Maatschappij & Welzijn, afgewisseld met dansoptredens. 

Drie categorieën
Alle deelnemende stichtingen en verenigingen waren onderverdeeld op basis van hun karakter in de categorie Cultuur, Sport en Maatschappij & Welzijn. Tijdens de avond werd per categorie de top 5 van meeste stemmen bekendgemaakt.

Erik-Jan Post, directeur Theaterschip Deventer (cultuur), Jelle Beuker, management GA Eagles (sport) en Ed den Besten (maatschappij & welzijn) gaven een cheque aan de vereniging of stichting met de meeste stemmen. Vervolgens werden per categorie de resultaten bekendgemaakt van alle deelnemers in die categorie.

De winnaars per categorie vind je hieronder. Alle resultaten van Hart voor Salland 2016 zijn te vinden op de website van de bank staging2.rabobank.nl/salland.

Cultuur
In de categorie Cultuur deden 107 verenigingen mee en is voor een totaalbedrag van € 39.192,- aan stemmen uitgebracht. Erik-Jan Post, Theaterschip Deventer, mocht de cheque overhandigen aan Schalkhaar Life!. Zij hadden 320 stemmen gekregen, goed voor een bedrag van € 1.280,-. Ieder jaar organiseert Schalkhaar Life een geweldig 4-daags dorpsfeest voor Schalkhaar e.o. met live muziek, dans, braderie, kinderactiviteiten en nog veel meer.

Sport
In de categorie Sport deden 123 verenigingen mee en is voor een totaalbedrag van € 46.016,- aan stemmen uitgebracht. Jelle Beuker, GA Eagles, mocht de cheque voor de meeste stemmen in deze categorie overhandigen aan de sportvereniging Wijhe ’92 uit Wijhe. Wijhe ’92 is een vereniging waar gevoetbald en gehandbald wordt. De vereniging had 395 stemmen gekregen, goed voor een bedrag van € 1.580,-.

Maatschappij & Welzijn
Dit jaar zijn de meeste stemmen uitgebracht in deze categorie. In de categorie deden 127 verenigingen mee en is voor een totaalbedrag van  € 64.852,- aan stemmen uitgebracht. De Voedselbank Raalte behaalde maar liefst 706 stemmen en ontving uit handen van Ed den Besten de cheque met het mooie bedrag van € 2.824,-. De Voedselbank Raalte is de organisatie die ook dit jaar weer de meeste stemmen kreeg en de grootste bijdrage ontvangt.

Ed den Besten: “Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde actie: meer leden die gestemd hebben, meer verenigingen en stichtingen die meededen en een hoger bedrag per stem dat we kunnen uitkeren. Als lokaal betrokken bank zien wij het van Hart voor Salland uit te keren bedrag dan ook als ons aandeel aan de deelnemers dat kan bijdragen aan door hen te realiseren initiatieven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.