veldwijk op goal na rode kaart van der hart

De tactiek van Jans met een verzwaard middenveld pakte de eerste helft niet goed uit. Al na een half uur spelen keek PEC tegen een 2-0 achterstand aan. In de twintigste minuut benutte Vincent Janssen een strafschop en zes minuten later scoorde hij weer. Ditmaal van dichtbij nadat doelman Van der Hart een vrije trap los laat.

De tweede helft leek PEC Zwolle terug te komen in de wedstrijd. Een strakke voorzet van Bouy werd binnengekopt door Kingsley. Lang kon Zwolle daar niet van genieten. Een minuut later scoorde Dos Santos prachtig na een hakbal van Janssen.

Rode kaart
Alsof dat nog niet erg genoeg was voor PEC, moest het ook nog met een man minder en met Veldwijk op doel de wedstrijd af maken na een rode kaart van Van der Hart. De doelman haalde Jahanbakhsh onderuit en kreeg direct rood. Aangezien Jans al drie wissels had verbruikt, moest Veldwijk de handschoenen aantrekken. Hij had geen antwoord op de penalty van Janssen. 4-1.

Veldwijk had in het restant van de wedstrijd nog een aantal goede reddingen, waardoor PEC een grotere nederlaag bespaard bleef. Toch werd het nog 5-1, wederom door een doelpunt van Janssen.

Gelukkig voor PEC bleef het daar bij, waardoor het stadion in Alkmaar nog steeds het enige stadion in de Eredivisie blijft waar PEC nog nooit een punt heeft gepakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.