veilig op de e bike raalte verzorgt voorlichting

De gemeente Raalte hield in samenwerking met CRT al elf keer eerder een e-bikedag in 2015. Die bleken behoorlijk succesvol. 

Techniek en veiligheid
Tijdens de dag wordt onder andere aandacht besteed aan manieren van aandrijving, accu’s, en waar je op moet letten als je een e-bike koopt. Er is aandacht voor de gevaren van het fietsen op een e-bike en manieren om zo veilig mogelijk te fietsen.

Een huisarts en fysiotherapeut zijn aanwezig om de verschillende aspecten over reactie, beweging en medicijngebruik vanuit hun deskundigheid toe te lichten. Samen met plaatselijke dealers worden hierbij op een afgezet parcours diverse onderdelen geoefend.

De deelnemers krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties en een fietsspecialist is aanwezig om te kijken of de fietsen goed afgesteld zijn.

Fietstocht
Als laatste onderdeel is een korte fietstocht door de omgeving gepland, waarbij aandacht wordt besteed aan diverse verkeersregels en -situaties. Tevens zit er een kleine lunch in het programma.

Deze dag duurt op beide datums van 10.00 tot 16.00 uur in het clubgebouw van de CRT aan de Hammerweg 8e in Raalte.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de gemeente Raalte via 0572-347799 of info@raalte.nl. Geef duidelijk aan voor welke dag je belangstelling hebt. Je ontvangt vervolgens een bevestiging. De deelname is gratis.

Er geldt een maximum aantal deelnemers, maar bij onvoldoende belangstelling kan de e-bikedag ook vervallen. Dit wordt uiterlijk één week voor de betreffende datum doorgegeven aan degenen die zich hebben opgegeven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.