vanaf het boetelerveld roodborst tapuiten

Over de Roodborst-tapuiten. “Ik zag gisteren een spannetje en had ze beiden wel heel even samen in de kijker, maar jammer genoeg net niet samen op de foto. Vanmiddag waren ze weg. op de foto het mannetje.

De Roodborsttapuit is niet alleen terug uit het winterkwartier in Zuidwest Europa maar ook in aantal op de weg terug. Na de verliezen eind vorige eeuw, boekt dit opvallende vogeltje gestaag terrein. Deze groei, of het herstel van verliezen, dankt de tapuit aan toegenomen natuurgebieden en minder intensief en gefaseerd sloot-, berm en dijkbeheer.

Op akkers, ruige bermen of op heidevelden zoekt het 13 cm lange zangvogeltje naar insecten vanaf uitkijkposten in lage bomen en struiken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.