the radzjas wint de wraak van salland

De Wraak van Salland aflevering 2016 begon twee maanden geleden met een voorronde in café Vosman in Nieuw Heeten. Daarna stoof De Wraak met haar voorrondes langs De Droadnagel in Haarle, De Baron in Heino en de Herxer Marke in Herxen. Na twee halve finales in de Leeren Lampe trok De Wraak zaterdagavond ook weer zo veel publiek naar De Gouv, dat het café stampvol was.

The Radzjas trok uiteindelijk aan het langste eind. De band bestaat nog maar een jaar, maar de ambities zijn hoog. “We kunnen niet wachten om de podia te bestormen met onze eigen geschreven nummers!” Je moet dan denken aan punkrock en blues. “The Sex Pistols, The Clash, FIDLAR en The Growlers, dat zijn zo ongeveer onze voorbeelden.”

Voor de Radzjas ziet de toekomst er rooskleurig uit. Eerdere Wraak-winnaars zoals De Nieuwe Stempel en Tricklebolt staan geregeld op allerlei podia en ook The Radzjas hebben inmiddels verscheidende optredens te danken aan deelname aan De Wraak.

De Radzjas heeft met haar optredens de voor beginnelingen vaak aanwezige podiumvrees inmiddels wel overwonnen. Zo moest de band in de finale als laatste optreden, omdat ze zaterdagavond ook elders al geboekt waren. Zonder die podiumvrees kunnen ze met Stöppelhaene aan de bak.

En dat geldt ook voor T-load. Want jurylid Paul Wittenhorst, tevens voorzitter van de Stöppelhaene, had tijdens de prijsuitreiking een verrassing in petto: niet één band, maar twee bands mogen vanuit De Wraak doorstomen naar het grote Stöppelhaene-podium. Wie T-load al eerder wil zien: omdat ze zich via De Wraak in de publiciteit gespeeld hebben, staan ze op Koningsdag in thuisplaats Wijhe ook op het podium.

Over De Wraak
De Wraak van Salland is een bandbattle met als doel bands uit Salland een podium te geven, voor café-eigenaren de mogelijkheid te bieden livemuziek te programmeren, maar bovenal de bandjescultuur in de regio te versterken en te ondersteunen. Salland Centraal is daarvan de roerganger. Editie 2016 werd mede mogelijk gemaakt door Stöppelhaene, AVXL Sound and Light Supply, de Plantage bloembinderij Raalte, Coop Molenhof Raalte en Roots Dance Events. De Wraak was dit jaar tevens een afstudeerproject voor Dennis Maandag, leerling van ROC Landstede die opgeleid wordt events te organiseren. Hij werd tijdens de finale door T-load nog even speciaal in het zonnetje gezet.

Het is de bedoeling De Wraak voortaan ieder jaar te organiseren. Maar dat ligt ook een beetje aan de hoeveelheid bands en de diversiteit ervan, die zich aanmelden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.