taalpunt raalte is 2 500 euro rijker

Het Taalpunt in Raalte heeft 2.500 euro ontvangen van de Rabobank Salland. De cheque met het fraaie bedrag werd woensdag overhandigd. 

Het Taalpunt Raalte helpt mensen die beter willen leren lezen en schrijven. Steeds meer mensen weten het Taalpunt te vinden. Vanaf de oprichting in september 2014 hebben zich 145 mensen aangemeld en gevraagd om taalondersteuning.

Er zijn inmiddels zestig (getrainde) taalvrijwilligers aan de slag. Zij ondersteunen de taalvragers in het beter leren lezen, schrijven en spreken in de Nederlandse taal. De ‘taalvragers’ komen zowel uit Nederland als uit alle andere delen van de wereld.

Iedere woensdagsmiddag (behalve tijdens de schoolvakanties) kun je van 15.00 tot 19.00 uur in de bibliotheek terecht voor vragen, hulp of ondersteuning. Bij iedere taalvraag wordt gezocht naar een oplossing en/of vrijwilligster die kan begeleiden. Er wordt individueel begeleid of in groepjes. Dit is afhankelijk van de vraag.

Er is nog steeds vraag naar nieuwe taalvrijwilligers. Meer informatie kun je krijgen bij het Taalpunt in de bibliotheek van Raalte. Taalpuntcoördinatoren zijn telefonisch te bereiken via 06-18370257 (Corry Boone) of 06-43281671 (Marie-José Nijhuis).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.