sporttoestellen kunnen problemen rond jop raalte oplossen

“Ik ben er van overtuigd dat het een enorme verbetering zal zijn”, stelt De Kort. Hij schreef het Raalter college van B & W en de raad aan om zijn idee te delen.

De voorbije tijd heeft er een nogal heftige discussie plaatsgevonden omtrent de Jongerenontmoetingsplek (JOP) in het park. De Kort noemt de huidige situatie ‘niet bepaald uitdagend’.

Gerookt, geblowd en gezopen
“Zoals het er uitziet, wordt er uitsluitend gerookt, geblowd, gezopen en zo af en toe zie je er een achtergelaten maar niet meer fris condoom in de hoek liggen”, schrijft hij aan de Raalter politiek. “Ik overdrijf niet, ik heb het gezien.”

Het plaatsen van toestellen die het beoefenen van calisthenics (trainen met het eigen lichaamsgewicht) mogelijk maakt, zou volgens de betrokken Raaltenaar uitkomst kunnen bieden. Het betreft zeer degelijke toestellen waaronder vaak een laagje zand ligt.

Uitdagend
De Kort: “Als adolescent ben ik keurturner geworden en kan me nog goed herinneren hoe uitdagend en motiverend het is van toestellen gebruik te kunnen maken die het uiterste van je kunnen vergen.”

Hij denkt dat de ’troosteloosheid’ in en om de JOP snel zou kunnen worden beëindigd en noemt enkele toestellen als voorbeeld. Eén grote van 5.000 euro en een kleintje van ruim 500 euro.

Kosten
“Voor de kosten hoeft u het niet te laten”, schrijft De Kort in zijn betoog. “Zeker als je het vergelijkt met de kosten van het plaatsen en, vooral, in stand houden van de huidige hangplek.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.