sportcarrousel komt naar salland

Tijdens de Sportcarrousel is het mogelijk om gratis en vrijblijvend kennis te maken met verschillende sporten en verenigingen. Dit maakt het mogelijk om te ontdekken welke sport écht bij jou past. Iedere sport wordt begeleid door een vrijwilliger van de desbetreffende vereniging. De Sportcarrousel is er om iedereen te laten ontdekken dat sporten bij een vereniging erg leuk is om te doen.

Aangepast sportaanbod
De Sportcarrousel is een initiatief vanuit sportverenigingen met een aangepast sportaanbod. Deze verenigingen bieden activiteiten aan voor mensen met een beperking en/of achterstand die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De drempel om te gaan sporten bij een sportvereniging is voor mensen met een beperking vele malen hoger dan voor mensen zonder beperking. Mede hierdoor is de Sportcarrousel in het leven geroepen.

Tijdens dit evenement zijn er ook vrijwilligers van verschillende verenigingen aanwezig. Coördinator van de Sportcarrousel Marit Martens-Scheers: “Deze middagen is iedereen van harte welkom om een rondje (of meerdere rondjes) mee te draaien in de Sportcarrousel. Jong, oud, met of zonder beperking, hoe meer zielen hoe meer vreugd!”

Samenwerking
Martens- Scheers: “We hebben een prachtige sportcarrousel ontwikkeld. Met een aanhanger vol sportattributen komen we op elke gewenste plek. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Iedereen Actief, NSGK en de Deventer Sportploeg. Tijdens de Sportcarrousel kan iedereen die interesse heeft kort verkennen wat de acht sporten (atletiek, gymnastiek, wielrennen, judo, voetbal, tafeltennis, skaten en zwemmen) inhouden. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat ze vervolgens lid worden van een sportvereniging en lekker blijven sporten! Dat kan bij aangepast sporten zijn, maar vaak ook bij een reguliere vorm, dat moet per sporter worden bekeken.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.