sallandse agrarische sector kan flink energie besparen

Dat blijk uit het eindresultaat van dit project; een folder opgesteld voor agrarische ondernemers en hun installateurs om te laten zien dat het goed mogelijk is op het bedrijf energie te besparen en lichthinder te verminderen. Dit door praktische maatregelen te treffen.

Demobedrijven
Er zijn drie demobedrijven die een intensief traject hebben doorlopen in dit project en maatregelen op hun bedrijf hebben getroffen. Op deze bedrijven is veel energie bespaard, maar ook de lichtuitstraling op het melkveebedrijf met maar liefst 98% verminderd.

Het project is in samenwerking met Regio Zwolle uitgevoerd en met een bijdrage van provincie Overijssel en ondersteuning van de gemeenten Raalte, Hellendoorn en Olst-Wijhe heeft LTO Salland.

Besparing
Ervaringen hebben geleerd dat met de kennis en technieken van nu de lichtuitstraling uit stallen tot een minimum is te beperken, maar dat er in de portemonnee ook behoorlijk wat is te verdienen op de energierekening.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.