rov uit zorgen over komst azc en veiligheid centrum raalte

Wij willen onze zorgen met u delen over de mogelijke komst van een AZC in Raalte. Het gaat ons expliciet om het grote aantal AZC bewoners. Grote zorgen maken wij ons over de veiligheid en het gevoel van “veilig winkelen” in het centrum van Raalte. De Raalter detailhandel heeft haar klanten hard nodig en kan zich in deze tijden absoluut geen afvloeiing van consumenten veroorloven!

We vragen u om ons te garanderen dat 950 extra bewoners niet zorgen voor meer overlast en de kans op criminaliteit verhogen. Is er een veiligheidsprotocol waar winkeliers op kunnen terugvallen? En kunnen we ook extra politie inzet/beschikbaarheid hiervoor verwachten? Is er invloed op de samenstelling; gezinnen, voornamelijk mannen, etc.?

Wij gaan er vanuit dat de meeste asielzoekers het grootste gedeelte van de dag op het centrum zullen verblijven. Maar al gaan er maar 50-100 door het centrum lopen of hangen, dan brengt dit de gevoelsmatige veiligheid van onze bezoekers in gevaar. Hoe gaan we hiermee om? Hoe voorkomen we het ‘hangen’ in het centrum?

De komst van het AZC gaat steeds meer leven onder onze leden, komen er veel vragen naar boven en worden de zorgen groter. Wij snappen de noodzaak van de komst van het AZC en wat ons betreft zijn de asielzoekers van harte welkom, de zorgen liggen voor ons vooral in het grote aantal en de samenstelling. Naast zorgen ziet het R.O.V. ook kansen, zowel voor de bewoners als ondernemers en daarover willen we graag meedenken en staan wij open hierover in gesprek te gaan.

Kortom er zijn veel vragen en zorgen rondom de komst van het AZC en deze willen wij bij u onder de aandacht brengen, zodat u deze mee kunt laten wegen in de beslissing in wat voor vorm het AZC er komt. Wij staan er open voor om hierover in discussie te gaan en zodoende samen op zoek te gaan naar de beste oplossingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.