rick evers fred en ed op mijn gezicht

Dus ik liep vrijdagmiddag, vanaf een uur of half vijf, met een roze sticker van Fred en Ed kinderappeltjes op mijn linkerwang. En een blauwe op mijn rechter. Ik reed ermee naar huis, ruimde de boodschappen op en stond ermee achter het fornuis. ‘Goed zo pappa, je hebt nog steeds de stickers op je wangen’, zei ze tijdens het eten van de zalm met rijst.

Op een gegeven moment denk je er gewoon niet meer aan. Ook niet als om half acht ineens de bel gaat. ‘Wij komen voor uw advertentie op Marktplaats’. Ik denk dat het een man van mijn leeftijd was. Hij had zijn dochtertje meegenomen en die zat me wat vreemd aan te kijken toen ik haar de hand schudde. De man kwam voor mijn verzameling op zolder dus we liepen door en raakten aan de praat. Het meisje bleef me maar aankijken.

Toen ze vertrokken ging ik naar de badkamer, keek in de spiegel en zag ineens Fred en Ed op mijn wangen geplakt. Een dik kwartier heb ik met een wildvreemde een gesprek gevoerd zonder ook maar een seconde aan de stickers op mijn gezicht te denken. Ik weet zeker dat het meisje in de auto tegen haar vader zei: ‘pappa, waarom had die meneer stickers op zijn wangen?’ En dat vader zei: ‘sommige mensen zijn nou eenmaal een beetje gek.’

De volgende ochtend kreeg ik van mijn dochter een prachtige tekening. ‘Kijk eens pappa, omdat je het gisteren de hele dag hebt volgehouden.’ Het was het dus allemaal meer dan waard.

Rick Evers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.