renovatie angeli custodes nu echt van start

De woonzorglocatie van Zorggroep Raalte heeft in haar rijke historie al aan velen een warm thuis geboden. Om te kunnen blijven voorzien in een prettige woonomgeving wordt het sfeervolle gebouw het aankomende jaar gerenoveerd en verbouwd.

De bouwactiviteiten worden uitgevoerd door hoofdaannemer Gebr. Meijer Bouwbedrijf B.V. uit Raalte in opdracht van Zorggroep Raalte en Woningstichting De Veste.

Na enkele woorden van wethouder Wout Wagenmans werd het bouwbord officieel onthuld door mevrouw Kappert-Koopman en de heer Kemmeren, beide bewoners van de locatie. Door de verbouwing sluit het voormalig klooster- en ziekenhuis, onder meer op het gebied van comfort, technologie en energiezuinigheid straks volledig aan op de eisen van deze tijd. Zo wordt de locatie voorzien van technologie die de bewegingsvrijheid van de bewoners garandeert.

Er wordt veel aandacht besteed aan een functionele inrichting die past bij de doelgroep. Op die manier wordt de zorg optimaal per persoon afgestemd.

Het uitvoeren van de bouwwerkzaamheden gebeurt in twee fasen. In de eerste fase die loopt tot september, worden 24 voormalige slaapkamers omgebouwd tot achttien ruime en duurzame zorgappartementen. De boerderij op het erf wordt verbouwd tot dagbestedingslocatie.

De eindoplevering staat gepland voor begin maart 2017. Angeli Custodes blijft haar karakteristieke en historische uitstraling behouden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.