ramele en tijenraan kleuren oranje tijdens koningsspelen

Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten ervaren hoe belangrijk en leuk het is om te ontbijten en te bewegen. In Raalte zochten bassischolen de Horizon, de Korenbloem en de Bolster ondersteuning bij het Beweegteam van Sportbedrijf Raalte en samen organiseerden ze een groots sportfeest voor alle leerlingen.

Discozwemmen
Zo nam vakdocent Carine Hartman van de Horizon, een school voor speciaal basisonderwijs, het initiatief om samen met het Sportbedrijf discozwemmen te organiseren in zwembad Tijenraan. Een grote groep leerlingen en begeleiders dansten en bewogen in het water terwijl een dj verzoeknummers afspeelde voor de leerlingen.

“We zochten naar een leuke invulling voor de Koningsspelen en kwamen in contact met de sportconsulenten van het Sportbedrijf. Samen hebben we vervolgens invulling gegeven aan deze activiteit. Mijn leerlingen hebben een geweldige middag gehad”, aldus Carine Hartman.

Sportclinics
De kinderen van de Korenbloem en de Bolster vierden Koningsdag op sportpark ‘Ramele’. Ze kregen daar tennisles van de trainer van Tennisvereniging Ramele Raalte, deden mee met hockeyclinics bij SMHC en hebben ze kennis gemaakt met de verschillende atletiekonderdelen van AV Salland. Ook mochten ze crossen en fietsen op de ATB bij CRT Raalte.

Iedere sportvereniging had een aantal vrijwilligers van de club bereid gevonden om te helpen. Daardoor konden de verenigingen hun sport onder de aandacht brengen en kregen de kinderen op een leuke manier een goed beeld van alle sporten op Ramele.

“De clinics waren een mooie manier om kennis te maken met sporten die in Raalte wat minder bekend zijn”, aldus Nicole Hemmink. Nicole is combinatiefunctionaris bij het Sportbedrijf Raalte en was met collega Kai Rensen verantwoordelijk voor de organisatie van deze dag. Beiden verzorgen ook de gymlessen bij de Korenbloem en de Bolster. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.