raaltenaar tops bondscoach van turkse damesjunioren

Een bijzondere uitdaging voor Raaltenaar Ronald Tops. Hij is tijdens de Energiewacht Tour bondscoach/ploegleider van de Turkse junioren damesploeg. De tour, die wordt verreden in Groningen, begint woensdag al en duurt tot en met zaterdag.

Tops deed onlangs nog een stapje terug als ploegleider, maar kreeg opeens deze bijzondere uitdaging. “Twee dagen voor de start van de wedstrijd Energiewacht Tour had de Turkse junioren selectie een ploegleider nodig en ze vroegen mij. De eerste seconde na de vraag was er even totaal leegte. Maar na die seconde kwam er het moment van ‘YES, die uitdaging ga ik aan’”, vertelt Tops.

Regelen
Voordat Tops aan het werk kan, moet er nog snel iets geregeld worden op zijn werk bij Beaphar. “Dit is geen probleem. Nu gaan de voorbereidingen op de tour in volle gang. Eerst nog even lesgeven op Carmel College Salland en de leerlingen in het plan Fit for Life een mountainbike les geven. Daarna moet ik de technische wedstrijdgids uitdraaien en aan de slag om alle aantekeningen te maken met betrekking tot de wedstrijd en reisschema van dag tot dag. Gelukkig heb ik veel ervaring en is het geen probleem.”

Verwachtingen
Wat Tops van de week moet verwachten, weet hij nog niet precies. “Dat is natuurlijk lastig, omdat je de dames niet kent. We gaan gewoon voor een mooie ervaring, waarbij ik mijn kennis hopelijk kan delen met deze meiden. En hopelijk kunnen ze dit meenemen om het wellicht in de toekomst tot professional te schoppen.”

Tops krijgt op het laatste moment ook nog steun van wielerspeciaalzaak KokkieBikes uit Lemelerveld. “Zij gaan wat dingen regelen voor mij.”

De tour start woensdag in Groningen, op de Vismarkt middenin de stad. Ben je benieuwd hoe Ronald deze ervaring beleeft, volg hem dan op social media (Instagram, Facebook en Twitter) en natuurlijk ook via staging2.energiewachttour.nl – junior edition.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.