raaltenaar maakt kennis met turkse wielrensters

Na een voorstelronde en een snelle lunch voor de nodige energie voor de avondetappe, bleek al snel dat er nog wel het een en ander geregeld meost worden. “Als ervaren ploegleider weet ik mijn weg en sprak ik mijn contacten aan en gelukkig werkten verschillende ploegen mee”, vertelt Tops. “Daarin was de ploeg waar Marianne Vos haar wedstrijden rijdt de grootste hulp. Helaas was Marianne er zelf niet bij, want ook in Turkije is zij een bekende wielrenster.”

Tolk
Met behulp van een tolk werden de opstartprobleempjes aangepakt en konden kleine praktische dingen besproken worden voor de start van de ploegentijdrit. “Alle dingen die er bij deze wedstrijd gebeurden waren nieuw voor de meiden”, verklaart Ronald.

De ploegentijdrit was geen hoofddoel en zou een basis zijn voor de daaropvolgende dagen. Na het finishen van de tweede ploeg werd meteen alles ingeladen en ging de ploeg naar het vakantiepark waar alle teams deze week verbleven.

De volgende ochtend ging om 6.00 uur de wekker en na het ontbijt ging Tops met zijn ploeg richting Winsum voor de etappe. “Als ploegleider had ik als verrassing voor de dames een bidon van de Rabobank op hun fiets gezet, met energiedrank. Daarna was het tijd voor inrijden en een ploegenpresentatie op het podium. De fietsen werden gecontroleerd, waarna de dames naar het startvlak mochten. Met de succeswensen van Renate Groenewold.”

Uit koers
De wedstrijd ging van start en meteen werd het niveau duidelijk. Een groot verschil tussen de Noord Europese landen en de selectie. De dames werden al snel op achterstand gereden. Na één ronde moesten de dames al uit koers.

“Na de eerste teleurstelling gingen we snel weer naar de huisjes om daar verder de dag doornemen. Toen kwam ook naar voren dat de dames eigenlijk één à twee keer in de week traint en per jaar maar vijf wedstrijden hebben in Turkije.”

Voor Ronald dus nog genoeg werk aan de winkel. “In basis moet er meer getraind worden om de volgende stappen te maken. Daarna zal ik gaan kijken welke wedstrijden ze kunnen gaan rijden om tot betere wielrensters te worden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.