raalte met twee teams vertegenwoordigd in roparun

In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun, vorig jaar 5 miljoen euro, gaat naar ruim 150 goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

De opbrengst van de Roparun wordt dus niet besteed aan onderzoek naar kanker, maar komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen. Om geld in te zamelen organiseren teams allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook verkopen de leden van een team Roparun-loten waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Al 25 edities lang
Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: “Er hebben zich 333 teams voor deze jubileumeditie ingeschreven. Al 25 edities lang hebben 108.000 deelnemers meegedaan aan de Roparun, hebben 2.000 vrijwilligers zich ingezet en hebben we meer dan 67 miljoen euro opgehaald voor mensen met kanker. Met de opbrengsten hebben we 1.200 projecten kunnen ondersteunen die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Een resultaat waar we samen trots op kunnen zijn. Ik hoop dat ook dit jaar de inwoners van Raalte hun Roparunteams ondersteunen. Mensen die een bepaald team willen ondersteunen, kunnen dit team aan de hand van het teamnummer opzoeken op staging2.roparun.nl en hun donatie aangeven.”

Teamprestatie
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Er doen dit jaar 333 teams mee. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder fietsers die de lopers begeleiden. Ieder team levert een geweldig sportieve prestatie. Samen met de ruim 450 vrijwilligers zijn er zo’n 9.000 mensen actief voor dit goede doel.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.500 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 67 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.