pensionado badkamerperikelen

Mijn grijze haren hebben een goede verzorging nodig. Zilvershampoo in verschillende flessen, föhn met allerlei opzetstukken, gel in diverse soorten, lak om het model te laten zitten. Kijk eens in een willekeurige badkamer en dan zie je dat aan haarverzorgingsproducten heel wat geld wordt uitgegeven.

We douchen met douchegel, gebruiken geen washandje meer. Af en toe scrubben, goed voor de huid. Na het afdrogen bodylotion, goed voor de neus.

Vroeger en daar kan deze pensionado nu echt over meepraten, stond er alleen maar zeep op het planchet. Och, die oude tijd. Op zaterdag met zijn allen in de zinken teil, achter elkaar, op volgorde van leeftijd. Wat een pech, als je als laatste aan de beurt was. In een stad liep de hele familie gezamenlijk naar het badhuis in de wijk. Schoon werd je wel, maar of het er allemaal zo hygiënisch aan toe ging?

Natuurlijk kwam op een gegeven moment de douche in de badkamer. Maar o wee, als ik daar te lang onder stond. Haren wassen en snel er weer onder uit. Als ik niet snel genoeg was, deed mijn moeder de kraan beneden aan, zodat ik mijn haren moest afspoelen met koud water… hoe kindvriendelijk!

Toen mijn puberende dochters erg lang in de badkamer stonden om zichzelf te verzorgen, ontstonden er ook ergernissen. Iedereen moest op tijd naar het werk of naar school en er werden duidelijke afspraken gemaakt. De kookwekker stond natuurlijk wel voor de deur!

Vandaag de dag kan deze pensionado de douche zo lang gebruiken als nodig is, doet niemand beneden de kraan aan, staat niemand aan de deur te rammelen. Er zijn geen ergernissen meer……., want mijn lief is lief.

Johanna van den Berg
Uit het leven van een pensionado

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.