pec zwolle verliest kansloos van ajax

Na een schitterend eerbetoon aan Johan Cruijff mocht PEC Zwolle aftrappen. En terwijl het publiek de naam van de legendarische nummer 14 nog scandeert, ligt de bal al in het netje. Shöne kopt een voorzet van Nick Viergever knap binnen en laat doelman Van der Hart kansloos.

PEC Zwolle mag vervolgens van Ajax het spel maken, maar tot echte mogelijkheden komt de ploeg van trainer Ron Jans niet.

De volgende grote kans voor Ajax volgt wederom kort na een indrukwekkend moment. Vlak nadat het spel in de 14e minuut werd stilgelegd voor een staande ovatie, krijgt Ajax een vrije trap op de rand van de zestien meter. Shöne krult de bal alleen net naast.

In de 28e minuut wordt Ajax wederom gevaarlijk voor het doel. Nadat een aantal spelers van PEC Zwolle wegglijdt, kan Dijks alleen door op doelman van der Hart. Een hard schot vanaf de zijkant wordt knap overgetikt door de doelman van PEC.

De hoekschop die daarop volgt gaat over alles en iedereen heen, maar blijft in het bezit van Ajax. Bazoer weet de bal terug te krijgen in het zestien meter gebied en Ajax-spits Milik tikt de bal simpel langs Van der Hart in de korte hoek. 2-0 na 29 minuten spelen.

Amper tien minuten later is het alweer raak. De verdediging van PEC geeft Milik teveel ruimte op de rand van de zestien en de spits van Ajax schiet de bal eenvoudig in de lange hoek langs Van der Hart; 3-0.

Niet veel later krijgt Ajax wederom twee grote kansen. Nadat Milik een bal eerst op de lat kopt, is het amper een minuut later weer bijna raak. Van der Hart tikt een bal schot van Younes knap uit de lange hoek en zo mag PEC Zwolle van geluk spreken dat het bij rust 3-0 staat.

Tweede helft
Waar Pec Zwolle de bal de eerste helft nog wel in de ploeg wist te houden, was het de tweede helft kansloos. Doordat Ajax al bij de opbouw druk zette op de verdediging van PEC, kwam de ploeg van trainer Ron Jans niet aan het eigen spel toe.

Ook het inbrengen van Dekker (voor Marinus) en Becker (voor Kingsley) brachten niet het gewenste effect met zich mee. PEC leek zich bij een nederlaag te hebben neergelegd en ook Ajax leek tevreden te zijn met een 3-0 overwinning.

De wedstrijd eindigt ook zoals het begon, een staande ovatie voor Johan Cruijff. Alleen nu wel met een 3-0 eindstand op het bord.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.