pec houdt zicht op europa na winst op nec

Het duel was bij voorbaat al bijzonder, aangezien PEC eenmalig in een compleet oranje tenue speelde. De outfit was daarmee een knipoog naar Koningsdag 2016 dat exact een week later in Zwolle wordt gevierd.

Openingsgoal
Zoveel PEC-spelers in oranje, dat moest wel tot succes leiden. En dat deed het ook. Al na 17 minuten voetballen vloog de bal in de linker bovenhoek na een mooi afstandsschot. Doelpuntenmaker was Sheraldo Becker, nadat enkele minuten ervoor Queensy Menig en Ouasim Bouy al kansrijk waren.

Tien minuten later werd de marge al door de thuisploeg verdubbeld. Dit keer was Menig – niet voor het eerst – de baas over de achterhoede van de Gelderlanders. Zorgvuldig legde hij de bal in de lange hoek.

NEC – uit te spreken als ‘en ee see’, immers volgens de aanhang zit een nek onder je hoofd en NEC in je hart – werd na ruim een half uur voor het eerst gevaarlijk. Een kopbal van spits Christian Santos kon ternauwernood uit de hoek worden getikt door doelman Kevin Begois.

Strafschop
Luttele minuten later claimde PEC een strafschop toen Menig werd aangetikt, maar arbiter Van de Graaf zag er niets in. Zodoende gingen beide ploegen met een 2-0 tussenstand aan de thee.

De tweede helft was duidelijk minder enerverend dan de eerste. Ondanks het feit dat NEC-trainer Faber vlak voor rust al twee frisse krachten (Roman en Sleegers) inbracht, werd er weinig gecreëerd.

Aan de andere kant wist PEC nog gevaar te stichten via een kopbal van Bouy. Die eindigde echter op de paal.

In de 69e minuut deed Faber zijn laatste tactische zet en bracht Grot binnen de lijnen voor Appiah. Jans kon uiteraard niet achterblijven en verving twee minuten later Becker en El Hasnaoui voor Ehizibue en Marinus.

Grot
In het laatste kwartier liet invaller Grot aan NEC-zijde nog van zich spreken. Met twee goede pogingen zette hij doelman Begois nog even flink aan het werk, maar het mocht voor de bezoekers niet baten. De stand bleef zoals hij na een half uur al was: 2-0.

Europa
PEC is door de overwinning NEC voorbij op de ranglijst. De Zwollenaren hebben met 47 punten uit 32 wedstrijden net een puntje meer dan de Nijmegenaren. Dat is goed voor een 7e plaats, die nog net recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Overigens heeft ook de uitslag van de bekerfinale invloed op die play-offs. Als FC Utrecht deze namelijk wint en daarnaast 4e, 5e, 6e of 7e eindigt in de competitie, en Feyenoord eindigt als 3e, dan mag ook de nummer 8 van de Eredivisie meedoen aan de play-offs. Utrecht is dan immers al direct geplaatst voor de groepsfase van de Europa League.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.