ouasim bouy in de hoofdrol bij winnend pec

PEC Zwolle heeft de thuiswedstrijd tegen Roda JC gewonnen met 3-1. Een hoofdrol was weggelegd voor middenvelder Bouy, hij zorgde er na rust met een assist en twee doelpunten voor dat PEC zich revancheerde van een belabberde eerste helft.

De Zwollenaren begonnen zwak aan de wedstrijd. Roda had via Poepen en Van Duinen al binnen tien minuten kunnen en misschien wel moeten scoren. Na zo’n achttien minuten werd PEC voor het eerst gevaarlijk via Menig. In die eerste helft werd al twee keer gewisseld. Aan de kant van ‘De Koempels’ moest Dijkhuizen met een brancard van het veld af. Aanvoerder Bram van Polen startte verrassend in de basis, maar zocht na zo’n half uur spelen ook geblesseerd de kleedkamer op. Na 40 minuten kwam dan toch de verdiende 0-1 voor Roda JC, uit een hoekschop kopte Gullon Marcos raak. Met deze stand zochten beide teams en een zichtbaar ontevreden Ron Jans de kleedkamer op.

Die ontevredenheid bleek in de wissels na de rust. Jans haalde Veldwijk en Ehizibue eraf voor Nijland en Becker. Daarmee waren alle drie wisselmogelijkheden al gebruikt. Het was alsof een donderpreek van de coach PEC hielp, want vijf minuten na rust stuurde Bouy aanvaller Menig diep. Menig wipte de bal vervolgens vakkundig over keeper Van Leer, 1-1. De 2-1 kwam in de 73e minuut en was er een uit het boekje, Nijland was niet zelfzuchtig en liet Bouy scoren. Diezelfde Bouy zorgde vijf minuten later voor een ruimere marge door een corner van Marinus binnen te koppen, 3-1. 

Volgende week zaterdag speelt PEC om 19:45 uur de uitwedstrijd tegen AZ.

Foto’s: Johan Wolff

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.