open dag brandweer raalte in teken van samenloop voor hoop

De SamenLoop voor Hoop is een landelijke actie waarbij vele mensen samen 24 uur wandelen om daarmee geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Ook in Raalte is een groep vrijwilligers druk in de weer om het evenement in het weekend van 28 en 29 mei vorm te geven. Het lokale brandweerkorps is één van de deelnemende groepen.

De open dag kent van 10.00 tot 15.00 uur allerlei bijzondere activiteiten waarbij spektakel is gegarandeerd. “Het is echt een familie-uitje”, stelt Jos Veltjen, ploegleider van de post Raalte.

“Zoals wel vaker kunnen kinderen zich natuurlijk uitleven met de brandweerslang en dit keer kunnen ouders ervaren hoe het voelt om met hydraulisch gereedschap te knippen in een auto of een fiets. Ook is er een demonstratie hoe om te gaan met vlam in de pan en zijn er doorlopend medewerkers van politie, ambulance en brandweer aanwezig voor uitleg en het beantwoorden van vragen”, aldus de woordvoerder die verder wijst op leuke activiteiten op het gebied van preventie en scholing.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.