ook frantic vermin en tricklebolt naar festival rond de pomp in heino

Eerder al werden namen als the Veldman Brothers, Big Bo Brocken en the B Machine bekend gemaakt. Nu komen daar onder andere Frantic Vermin, Tricklebolt en veel regionaal en lokaal talent voor de middag bij. Hiermee is het programma voor het zeer uitgebreide Festival rond de Pomp in het centrum van Heino op 16 april volledig ingevuld.

Tussen 13.00 en 19.30 uur is er een gratis toegankelijk programma voor de hele familie, cultuur,
kunst en muziekliefhebbers. Voor ieder wat wils en een zeer interactief programma. In het Dorpshuus is een DVD, CD en platenbeurs en wordt doorlopend een muziekfilm of documentaire vertoond. Daarnaast zijn er optredens van zangeres Ellen Jannink en troubadour Rob Krot. De N.H. Kerk staat in het teken van kunst. Exposities van diverse kunstenaars met livemuziek van Ons Genoegen en Hanze4tet.

In Theater Het Podium kunnen bezoekers lachen en luisteren naar singersongwriter Maren Buyvoets en blues gedichten van Jona Bolster, maar ook lekker actief bezig gaan tijdens de workshops Djembee, Cigarbox bouwen of kijken naar een klankschalen demo. Buiten op het 14-april is net als vorig jaar een UIT-markt met verschillende info standjes en optredens van onder andere Carmel College Big Band, Big Bo Brocken. Rondom de pomp lopen verschillende acts rond zoals de The Rolling Beat Machine met een hele bijzondere muziekmachine en Troubadour Rob Krot. Als afsluiter van de middag en begin van de avond, geeft de rockabilly band Frantic Vermin een knallend optreden.

 

Avondprogramma Festival rond de Pomp
Vanaf 20.00 uur is er op vijf verschillende podia rondom de pomp livemuziek te horen. Van soul naar ruige blues en van rock naar funk. Na het openingsconcert van Frantic Vermin trappen de jonge honden van Tricklebolt af in Marktzicht, waarna Kingsdeal het overneemt. In ‘t Podium zijn Robert den Hartigh en The Veldman Brothers te zien en horen met pure, rauwe blues. Het podium van Café de Baron wordt eerste overgenomen door de heavy bluesband Farstreet waarn The Bullfrog Taste Express het overneemt. Buuffies staat wederom in het teken van swingen op soul, funk en disco, dit jaar met the B-Machine.

Aandacht voor KWF Kankerbestrijding
Tijdens en vooraf aan het festival is er veel aandacht voor het KWF. De organisatie probeert in samenwerking met Heinoër Gait Oostelaar en Landstede studenten zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel. In het Dorpshuus is om 16.00 uur een speciale festival veiling met unieke items en vervolgens speelt de band Schot deur ’t Pleeraam. Hun gage staan zij af aan het goed doel.

Vooraf en tijdens het festival zijn op verschillende plekken collectebussen te vinden, waar de bezoeker een gift in kan doen.

Tickets
Kaarten voor het evenement zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren Raalte, de Smulbaai Heino en Koning Willem in Deventer. In de voorverkoop zijn kaarten €12,50, aan de avondkassa €15,00.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.