onderzoek zegt e bikedagen raalte zijn nuttig

Dit blijkt uit een onderzoek van de provincie Overijssel.

De e-bikedagen van CRT en de gemeente Raalte scoorden op verschillende onderdelen hoog. Het laagste gemiddelde cijfer was een 7,9 en het hoogste een 8,3.

Enquête
Voor het onderzoek vulden 68 deelnemers een enquête van onafhankelijk onderzoeksbureau Mobycon in. De afgelopen anderhalf jaar namen in totaal 213 senioren deel aan de e-bikedagen in Raalte.

Aan de deelnemers van de enquête werd gevraagd hoe ze de verschillende onderdelen van de informatiedag waardeerden. Zonder uitzondering werden er hoge rapportcijfers gegeven.

Complimenten
Opvallend is dat meerdere deelnemers spontaan hun complimenten aan de organisatie geven. Mobycon schrijft daar over: ‘dertien respondenten noemen specifiek dat de dag gezellig of leuk was, en ook de termen ‘super’, ‘mooi’ en ‘goed’ komen meerdere keren voor.’

Trots
Jan Viscaal, één van de organisatoren over het rapport: “We zijn natuurlijk blij en trots met die hoge waardering. Toch was dat niet de belangrijkste uitkomst van het onderzoek. Waar we vooral blij mee zijn, is dat de deelnemers hun fietsgedrag ook daadwerkelijk hebben gewijzigd.”

Mede-organisator Henk Borkent vult aan. “We hebben veel aandacht besteed aan het schakelen, remmen, opstappen en afstappen. In het onderzoek geven veel deelnemers aan dat ze daar in de praktijk nu ook wat mee doen.”

Onzeker
De onderzoekers van Mobycon zijn klip en klaar in hun conclusie: “Alles bij elkaar genomen kan gesteld worden dat de informatiedagen bijdragen aan het meer vertrouwd maken met de elektrische fiets. Bezitters van een elektrische fiets doen vooral tips en vaardigheden op (zoals schakelen en op- en afstappen). Alle respondenten geven aan dat zij na de informatiedag niet meer onzeker zijn.”

De uitkomsten van het onderzoek zijn voor CRT een stimulans de e-bikedagen voort te zetten. In mei zijn er al weer enkele gepland. Jan Viscaal: “Op 2 en 23 mei zijn er nieuwe e-bikedagen, waar mensen zich nog voor kunnen inschrijven. Daarnaast organiseren we samen met de ouderenbonden uit Heino een e-bikedag voor Heinose senioren.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.