Home / archiefcentraal / nederlandse politie naar colombia voor onderzoek dood heinose

nederlandse politie naar colombia voor onderzoek dood heinose

Justitie in Colombia gelooft volgens de ochtendkrant nog steeds dat echtgenoot Peter (65), voormalig dierenarts in Heino, zijn vrouw om het leven heeft gebracht.

Wereldreis
Het stel uit Heino maakte een wereldreis en deed op 19 augustus de Rosario Eilanden, vlakbij Colombia, aan. Daar werd het echtpaar overvallen.

Putker verklaarde te zijn vastgebonden in het toilet. Toen hij zichzelf wist te bevrijden, vond hij zijn vrouw dood in de kajuit met een handdoek over haar gezicht.

Twijfel
De Colombiaanse politie en justitie twijfelen aan de verklaring, aangezien er volgens hen in het gebied weinig misdaad is en er geen sporen van een derde schip zijn gevonden. Ook werd er niets meegenomen van de boot.

Onderzoek van de Telegraaf zou uitwijzen dat de Colombianen ontlastende verklaringen van Putker en bewijzen uit het dossier houden. Zo zou hij volgens getuigen vuurpijlen hebben afgeschoten om hulp te vragen.

Ook zou de getuigenis dat het stel ruzie had aan boord niet kloppen, aangezien er op een geluidstest aantoont dat gesprekken op de boot aan wal nauwelijks te horen zijn. Ook zou er wel degelijk misdaad zijn in het gebied.

Geen uitlevering
Het Openbaar Ministerie en de justitie in Nederland zouden volgens De Telegraaf wel een strafzaak voorbereiden tegen de man van Durdana. Aangezien Nederland en Colombia geen uitleveringsverdrag hebben, en Peter op dit moment in Nederland is, bestaat volgens De Telegraaf de kans dat Nederland eventuele strafvervolging overneemt en de Heinoër hier voor de rechter brengen.

Lees ook

In één avond wegwijs in lokale politiek

RAALTE – In één avond kennismaken met lokale politiek? Het kan! BurgerBelangen organiseert een compact …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.