na een thriller in hengelo is handhaving een fei

Dit verslag is ingesstuurd door Egon Floors coach van Nieuw Heeten: 

“In Hengelo tegen Olympia moest het zaterdagavond gebeuren, na de overwinning op KSV hadden de Nieuw Heetense dames genoeg aan een gelijkspel om zich definitief te handhaven in de Tweede divisie. Olympia is een lastige ploeg en dat bleek ook in Hengelo weer. Dat het een spannende wedstrijd zou worden tot de allerlaatste seconde had niemand verwacht.”

“Olympia kwam als een speer uit de startblokken en stond binnen het kwartier op 6-3 voorsprong. Nieuw Heeten bekomen van de schrik had de dekkin beter voor elkaar en schakelden wel goed om naar de aanval en wisten met 4 doelpunten op rij de achterstand om te buigen in een voorsprong. Het in grote getale aanwezige Nieuw Heetense publiek ging er maar eens goed voor zitten. De eerste helft wisten de dames uit Salland de voorsprong vast te houden en met 11-13 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.”

“Weer was het de thuisploeg dat beter begon en scoorden al snel de gelijkmaker. Nieuw Heeten schakelde bij en had het betere van het spel. Olympia bleef zoeken in de dekking om met name Naomi Lorkeers af te stoppen. Dit gaf anderen weer de ruimte en die werd goed benut. Beide ploegen misten kansen over en weer. Het venijn zat het vandaag echter in de staart. Bij een 20-24 stand in de 50e minuut gaat Nieuw Heeten onrustig spelen en mist teveel kansen. Langzaam maar zeker komt de thuisploeg weer dichterbij met 3 doelpunten op rij. Door een score van Nieuw Heeten wordt het verschil weer twee. Dan krijgt de thuisclub een bijzonder cadeautje. De bal die via de paal over de achterlijn rolt komt het veld weer in, keeperbal zou je denken. Een speler van Olympia gooit de bal echter in het doel en men telt het doelpunt goed….Nieuw Heeten is heel even de kluts kwijt, dit geeft Olympia weer moed. Nieuw Heeten recht de rug en scoort nogmaals weer de marge op twee brengend. In de laatste 3 minuten missen de Sallandse dames nog 3 kansen, Olympia kan hierdoor in de slotseconden van de wedstrijd de gelijkmaker aantekenen, heel even is er bij Nieuw Heeten ongeloof dan wordt echter duidelijk dat het gelijke spel betekend dat we volgend jaar weer tweede divisie spelen en maakt de verslagenheid plaats voor blijdschap! 26-26 Volgende week de laatste wedstrijd tegen DSO in onze eigen sporthal de Belte!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.