mee ijsseloevers zoekt vrijwilligers voor maatjesproject

MEE IJsseloevers zoekt vrijwilligers voor het project MEE op Weg in Raalte.

Wat houdt het in?
In het vervoersproject MEE op Weg oefent een deelnemer samen met een maatje een verkeersroute die hij/zij wil leren afleggen. Als maatje leer je mensen met een beperking zelfstandig deel te nemen aan het verkeer. Je oefent samen hoe de deelnemer met de bus naar school of werk rijdt. Of hoe hij/zij moet fietsen naar de sportvereniging. Je kunt je voorstellen wat een kick het geeft als dat na een paar keer oefenen zelfstandig lukt.

Meedoen in de maatschappij
MEE op Weg geeft de deelnemer zelfvertrouwen en de mogelijkheid om weer zelfstandig mee te doen in de samenleving. En wist je dat maar liefst 70% van alle deelnemers na het project daadwerkelijk zelfstandig blijft reizen? Eén van de vrijwilligers vertelde onlangs: “Mijn ervaring is dat de deelnemers ontzettend trots zijn als ze na afloop van het project zelfstandig kunnen reizen. Het zelfvertrouwen dat ze hiervan krijgen stralen ze ook uit in het dagelijks leven. Dat geeft mij een voldaan en goed gevoel.”

Doe ook mee!
Lijkt het je leuk om als maatje een deelnemer te begeleiden? Meld je dan aan bij Paulien Zandbelt van Vrijwilligerspunt Raalte. Wil je eerst meer informatie, kom dan naar de informatiebijeenkomst over MEE op Weg op donderdag 12 mei a.s. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Vrijwilligerspunt Raalte van 19.30-20.30 uur in vergaderzaal De Heide in het Kulturhus (eerste verdieping) in Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.